princess kebaya contest

assalamualaikum.

hello babes.

hey.. hey.. another contest to join! let's support wawa syaida carbonara.



link



check this terms and conditions applied:


1. Contest ni terbuka kepada semua bloggers.
2. Dengan sukahati jadi follower wawa and add link blog wawa dalam bloglist korang.
3. Mesti letak banner contest di side bar blog korang, jangan lupa di link kan dengan link contest ni.
4. + 1 lagi syarat, peserta contest ni mesti berumur 17 tahun dan ke atas.
5. Sila upload SEKEPING SAHAJA gambar korang (gambar individu). Gambar lama pun boleh...Gambar tu tak kisah la korang nak pakai kebaya labuh ke, kebaya pendek ke, kebaya moden ke, kebaya nyonya ke, kebaya pahang ke, kebaya Indonesia ke…..apa-apa aje asalkan namanye kebaya….
6. Pastu, story mory sikit pasal gambar tu & mention jenis kebaya yang korang gayakan.
7. Entry tu mestilah guna tajuk ni

“PRINCESS KEBAYA CONTEST”

Princess kebaya tau…jangan letak nenek kebaya lakJ


7. Lastly, tinggalkan komen di entry ni bagi memudahkan wawa jengah blog korang.

Pemenang akan dinilai oleh pihak juri yang terlibat dari segi KEANGGUNAN dan KESOPANAN korang dalam menggayakan kebaya. So….posing la cam mana pun :)….tapi, gambar kebaya kawin korang yg dah sedia vogue de vass tu disqualified tau…….


4 PEMENANG TERBAIK AKAN MENERIMA HADIAH MISTERI DARI WAWA

hadiahnya....bukan kebaya tau :)


Tarikh Akhir Penyertaan : 17.12.2009 (JAM 12.15 TENGAHARI)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




hurm.. how to start eh?
ok. this is a white kebaya nyonya bought from bandung, indonesia.

during this picture taken, i just attended mutt & wawa's wedding reception somewhere in shah alam. then my buddies and i decided to have a reunion at sunway pyramid.
i wear kain sarung with kebaya and then quickly change it! because we're going to play bowling ^__^

personally, i love kebaya nyonya because it's not only can be wear with kain sarung but it also look great with long pants..
besides that, when wearing kebaya ladies will look so sweet o__O wink..wink.



in addition, here are details of my white kebaya nyonya. full of beads at the bottom part. damn cheap, just Rp 1,000,000 only!

p/s: i join this contest just for make new friends..




xoxo,


3 comments:

lily lotus said...

phewittt...all the best ;)

wawa said...

salam kenal cik syahira :)

thanks ye join contest wawa...
suka jugak kebaya nyonya ni...
try check balik syarat no. 2...
or wawa yg xprsn =)
pas touch up...msg wawa yek...
k good luck...tunggu result ye

wawa said...

wsalam =)

ok...done....tunggu result ye :)